Forstør tekst Udskriv Tip en ven Læs højt

Ny visitationszone i Københavns Politikreds

Københavns Politi opretter visitationszone i en del af politikredsen gældende fra den 14 januar 2013 kl. 18:00 til den 28. januar 2013 kl. 16:00.

Årsagen til, at der etableres visitatioszone i Københavns Politikreds skyldes en skærpet trusselvurdering for så vidt angår konflikt mellem bandegrupperinger i Københavns Politikreds såvel som i nabo-politikredsene.
Af relevante hændelser/efterretninger kan nævnes:

  • Søndag den 30/12-12. Sammenstød i Københavns Lufthavn mellem konflikt søgende bandegrupperinger.
  • Fredag den 11/1-13. Konstatering, at grupperinger omkring Blågårds Plads, Nørrebro Parken samt Værebro udfører aktiv og aggressiv ”vagttjeneste”, og i stigende grad søger at undgå kontakt med politiet, hvilket indikerer, at grupperingerne kan være bevæbnet.
  • Fredag den 11/1-13. Anholdelse af 7 personer med tilknytning til bandemiljøet omkring Blågårds Plads, hvor der ved ransagning af køretøjer blev udfundet Strømpistol, CS-gasspray samt kniv.
  • Lørdag den 12/1-13. Forsamling af 17 banderelaterede personer omkring Folkets Park, hvor der i forbindelse med visitation og registrering blev fundet en kniv samt en CS-gasspray.
  • Lørdag den 12/1-13. Forsætlig påkørsel/Drabsforsøg ved Frederikssundsvej Tunnelen, hvor forurettede ses at være banderelaterede i Københavns Politikreds. 
  • Lørdag den 12/1-13. Trusler med pistol mod medarbejder i et kulturhus i Københavns Politikreds, hvor det ikke kan udelukkes at gerningsmanden er banderelaterede.

Herudover har der i de sidste par dage være flere skyderier i nabopolitikredsene, hvor det ikke kan udelukkes, at de involverede parter har kontakt til - eller stammer fra konfliktsøgende bandegrupperinger med bopæl i Københavns Politikreds.

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i Københavns Politikreds, ved blandt andet at sikre at personer i udvalgte områder ikke besidder våben.

Visitationszonens afgrænsning:
Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre - Sallingvej - Godhåbsvej - Rolighedsvej - HC. Ørstedsvej - Alhambravej - Kingosgade - Vesterbrogade - Bernstorffsgade - Kalvebod Brygge - Christians Brygge - Havnegade - Nyhavn - Bredgade - Grønningen - Oslo Plads - Dag Hammarskjölds Allé - Østerbrogade - Trianglen - Øster Alle - Vibenhus Runddel - Lyngbyvej til kommunegrænsen til Gentofte og videre langs kredsgrænsen til Jyllingevej ved kommunegrænsen til Rødovre. (se kort).

Visitationszone januar 2013

Kontaktoplysninger:
Evt. henvendelse fra pressen vedr. visitationszonen kan ske til:
Linjechef i Efterforskningsenheden, politiinspektør Jørgen Skov,
tlf. 21214001.

Senest opdateret: 14. januar 2013 
Udskrevet d.
30-07-2016