Forstør tekst Udskriv Tip en ven Læs højt

EXIT - Kom ud af rocker-bandemiljøet

Overvejer du at starte på en frisk og lægge tilværelsen som rocker-bandemedlem bag dig? Find en vej ud med EXIT-programmet.

Hvad er EXIT?
EXIT-programmet er for dig, der ønsker at komme ud af din rocker- eller bandegruppering og har brug for hjælp til at starte på en frisk - eller til dig der kender en, der gerne vil ud af et kriminelt miljø.

Programmet findes i hele landet og er forankret i lokale EXIT-enheder, der består af koordinatorer fra kommunen, politiet og Kriminalforsorgen.

EXIT-koordinatorerne arbejder til daglig med personer, der er involveret i kriminalitet. De har derfor indsigt i, hvor svært og skræmmende det kan være at træde ud af sit kendte miljø.

EXIT-koordinatorerne i din lokale EXIT-enhed har fulgt andre på vej og står klar til også at hjælpe dig.Hvem kan komme i EXIT?
Har du tilknytning til en rocker- eller bandegruppering i Danmark, er du i målgruppen for at komme i EXIT. Det vigtigste er, at du selv ønsker at træde ud af dit kriminelle netværk og er motiveret til at skabe en tilværelse uden kriminalitet.

EXIT-programmet er ikke et 'noget-for-noget' -program. Det er baseret på frivillighed og gensidig tillid.

Klik på billedet for at se filmen om EXIT:


Når du er i EXIT
Programmet starter med en visitation for at vurdere, om du er egnet og motiveret. Det handler om, at du er parat til at starte på en frisk og efterlade kriminaliteten og dit tidligere miljø og fokusere på det, der betyder allermest for dig - fx dine børn, din kæreste, din øvrige familie, et fast job eller en fritidsaktivitet.

Herefter laver du og din tilknyttede EXIT-koordinator en EXIT-aftale, hvor I sammen finder ud af, hvad der skal til, for at du kan nå dine mål. Det kan være, du har behov for støtte fra en mentor, misbrugsbehandling, eller har brug for hjælp til at overskue din økonomiske situation. Der tages altid udgangspunkt i dit liv og dine individuelle behov.

Din EXIT-koordinator følger dig gennem hele forløbet, og undervejs følger I sammen op på, hvordan det går, og om der er brug for anden hjælp end den, I har aftalt.

Dit EXIT-forløb

  • Step 1 – Kontakt og visitation
  • Step 2 - Dit individuelle EXIT-forløb
  • Step 3 - Opfølgning

Kontakt os
Vil du vide mere eller finde kontaktoplysninger på din lokale EXIT-enhed, kan du kontakte:

Det Nationale EXIT-kontaktpunkt
Tlf.: 4515 3630 (åbent hverdage kl. 9.00-14.00)
E-mail: kp-exit@politi.dk
Din henvendelse vil blive behandlet fortroligt.

Senest opdateret: 15. juni 2016 
Udskrevet d.
20-03-2018