Forstør tekst Udskriv Tip en ven Læs højt

Pas til børn

Siden 1. oktober 2004 skal børn have deres eget pas. Ansøgninger om dansk pas skal afleveres i kommunernes borgerservicecentre

Udstedelse af pas til børn
For at få pas til en person under 18 år skal barnet  selv eller sammen med en forælder henvende sig på paskontoret i et af kommunernes borgerservicecentre.

Barnet skal medbringe:

  • Ansøgningsblanket
  • Original dåbsattest eller navneattest (fødselsattest, hvis barnet endnu ikke er navngivet) 
  • Dokumentation af rette navn
    Dette er kun nødvendigt, hvis du ved, at der er fejl i dine navneoplysninger hos det Centrale Person-register, eller hvis barnets navn for nyligt er ændret f.eks. i forbindelse med dåb.
  • Et pas-foto (farve eller s/h)
    Pasbillede
    Billedet skal være taget lige forfra, og andre detaljer skal være på plads, før kommunen kan godkende et billede til passet. Se alle krav til pasbilledet illustreret med billedeksempler her

Bemærk at kommunen altid har ret til at kræve yderligere dokumentation.

Samtykke
Den, der har forældremyndigheden over det barn, som søger om nyt pas, skal give samtykke, før passet udstedes. Begge forældre skal give samtykke, hvis begge forældre har del i forældremyndigheden. Kommunen kan afkræve nærmere dokumentation for forældremyndigheden af de personer, der giver samtykke. Dette gælder også, hvis en enkelt person erklærer at være eneindehaver af forældremyndigheden over barnet.

For at give samtykke skal man underskrive i ansøgningsblankettens pkt. C.


Unavngivne børn
Vi har kendskab til, at enkelte lande f.eks. England og USA ikke kan garantere, at et unavngivent barn kan rejse ind i landet uden problemer.

Hvordan det enkelte land forholder sig til unavngivne børn, kan du få oplyst ved at henvende dig hos landenes ambassade.

Leveringstid
Leveringstiden på et pas kan vare op til 14 dage. Du bør derfor få lavet dit pas i god tid, inden du skal ud at rejse.


For yderligere information kontakt kommunernes borgerservicecentre.

Senest opdateret: 1. september 2005 
Udskrevet d.
30-06-2015