Forstør tekst Udskriv Tip en ven Læs højt

Mindested for politifolk dræbt i tjenesten

Den 5. oktober 2017 indviede rigspolitichefen sammen med justitsministeren og formanden for Politiforbundet et mindested for politifolk, der er blevet dræbt i tjenesten. Ønsker du at besøge mindestedet, kan du anmode om adgang her.Mindestedet befinder sig i Rigspolitiets bygning på Polititorvet i København. Stedet rummer et værk af billedkunstner Christian Lemmerz og digter Søren Ulrik Thomsen. Det er et sted at mindes ansatte i politiet, der gennem tiden er blevet dræbt i tjeneste eller i anledning heraf. Samtidig skal det minde om alvoren i politiets arbejde.

Mindestedet består af to marmorbænke med henholdsvis en politikasket og et draperet dannebrogsflag, en mindetavle med navne på de ansatte, der er dræbt efter 2. verdenskrig og en marmortavle med et digt doneret af Søren Ulrik Thomsen.

Mindestedet rummer navnene på ansatte fra alle politiets medarbejdergrupper, som vurderes dræbt ved en forsætlig eller uagtsom handling eller et uheld under udøvelse af deres arbejde eller som direkte konsekvens af deres ansættelse eller uddannelse i politiet.Adgang for pårørende
Pårørende kan få adgang hele året rundt. Er du pårørende, skal du anmode om adgang senest syv arbejdsdage før besøget. Når du anmoder om adgangen, skal du samtidig sandsynliggøre, at du er pårørende.

Adgang for andre interesserede
Andre interesserede borgere kan få adgang til mindestedet i tidsrummet kl. 14.00-16.00 på følgende datoer i 2018:

Den 14.-15. februar 2018 i forbindelse med folkeskolens vinterferie.

Den 4.-5. juli 2018 i forbindelse med folkeskolens sommerferie.

Ønsker du at besøge mindestedet, skal du normalt anmode om adgang med mindst en måneds varsel. For besøg i vinterferien 2018 er ansøgningsfristen dog 22. januar 2018.

Sådan anmoder du om adgang
Uanset hvilken gruppe du tilhører, kan du anmode om adgang til mindestedet ved at skrive til koncernhr@politi.dk.

For at komme ind skal du vise ID og må ikke medbringe store tasker e.l. Hvis interessen for mindestedet bliver for stor, forbeholder Rigspolitiet sig retten til at afvise anmodningen.

Senest opdateret: 11. januar 2018 
Udskrevet d.
20-03-2018