Forstør tekst Udskriv Tip en ven Læs højt

Rigspolitichefen

Jens Henrik Højbjerg, født i Randers den 22. juli 1955, har været rigspolitichef siden 1. februar 2009.

Højbjerg blev uddannet jurist fra
Aarhus Universitet i 1982 og arbejdede som politifuldmægtig i Grønlands Politi i to år.

Derefter rejste han tilbage til Danmark og var advokatfuldmægtig i Viborg i halvandet år, hvorefter han arbejdede i Københavns Politi, Rigspolitiet og i Statsadvokaturen.


I 1988 rejste Jens Henrik Højbjerg tilbage til Grønland, hvor han var vicepolitimester i fire år.

Fra 1992 til 1996 arbejdede han som vicepolitimester i Rigspolitiets afdeling E – Udlændingeafdelingen, og herefter var han politimester i Rigspolitiets afdeling A for politiopgaver i syv år.

JHH
Fra 2003 til 2006 var Højbjerg vicedirektør i det europæiske politisamarbejde Europol i Haag, og i 2006 blev han politidirektør i Nordjyllands Politi, hvor han stod i spidsen for at samle de nordjyske politikredse til én stor kreds i forbindelse med politireformen.

Den 1. januar 2009 udnævnte justitsministeren ham til konstitueret rigspolitichef med ansvar for – sammen med rigsadvokaten – at fordele de samlede bevillinger til politiet og anklagemyndigheden mellem Rigspolitiet, den overordnede anklagemyndighed og de 12 politikredse.

Rigspolitichefen er samtidig chef for Rigspolitiets fire hovedområder samt Politiets Efterretningstjeneste, PET. De fire hovedområder er:

  • Politiområdet
  • Koncernstyring
  • Koncern HR
  • Koncern IT

Rigspolitichefen har, under ansvar over for justitsministeren, ansvar for varetagelsen af politiets opgaver i hele landet og er almindelig overordnet myndighed i forhold til politikredsene.

 
 

Senest opdateret: 1. januar 2009KontaktRigspolitiet
Polititorvet 14
1780 København V
Tlf.: 33 14 88 88

Mail: rpch@politi.dk
Sikker e-mail: Se oversigt
Hvordan håndterer politiet din email
Links:


 
Justitsministeriet 
Udskrevet d.
26-07-2016